400 Kilométernyi Pedálos Kaland a Balaton Körül: Itt a KalandKör

Fenntartható turizmus Siófokon biciklizés

Figyelem, bringások! Ha azt hitted, a Balaton csak a strandolásról és a lángosról szól, akkor kapaszkodj meg, mert itt van valami, ami garantáltan felpörgeti a kerekeidet. A BalatonBike365 projekt keretében eddig is épültek már bicikliutak, de most egy egész új szintre léptek: bemutatjuk a 400 kilométeres KalandKört, ami körbevisz minket a magyar tengeren, és még túl is rajta.

Ez a bringás behemót Badacsonytomajtól Keszthelyen át Fonyódig, egészen Balatonvilágosig ível, és nem csak sima aszfalton suhanhatsz végig, hanem gravel (azaz murvás) útvonalakon is, ami kicsit olyan, mintha a hegyi biciklizés és a városi kerékpározás flörtölgetne egymással. A cél? Új dimenziókat nyitni a balatoni biciklizésben, és persze, hogy te is belekóstolhass a gravel kerékpározás varázslatos világába.

balaton bicikliút

A KalandKör nem csak egy útvonal; ez egy teljes körű élmény, ami garantáltan megdobogtatja a bringás szíveket. 263 irányjelző tábla mutatja az utat, hogy te se tévedj el a kalandok tengerében. És ha már a tengerenél tartunk, a KalandKör nem hagyja figyelmen kívül a Balaton partját sem, így bátran élvezheted a víz csillogását, miközben tekered a kilométereket.

De mi lenne egy kis versengés nélkül? A KalandKör ezt is megoldja: 50 QR-kóddal jelölt szakaszokon mérheted össze az erődet barátaiddal vagy a családdal. És ha már minden izzadságcseppet kiérdemeltél, egy letölthető oklevéllel és egy BB365 ajándékkal is gazdagabb lehetsz, ha mind a 12 részszakaszt teljesíted.

Princzinger Péter szerint a KalandKörrel új kihívásokat és kalandokat kínálnak a bringásoknak, de úgy, hogy az ne legyen túlzottan megterhelő. Ez a pálya tökéletes alapja lehet egy többnapos kiruccanásnak, vagy akár több rövidebb túrának is, ha csak egy napra szabadulsz ki a Balatonhoz.

A KalandKör tehát nem csak egy útvonal, hanem egy teljes kalandpark a szabadban, ahol a várromoktól kezdve a csendes falvakon át a borkóstolókig mindenféle csodát felfedezhetsz. És mindezt két keréken, a saját tempódban. Ha tehát szereted a kihívásokat, a gyönyörű tájakat és nem riadsz vissza egy kis gravel-től sem, akkor a KalandKör neked szól. Tekerj a Balaton körül, és fedezd fel Magyarország ezen csodálatos szegletét egy teljesen új perspektívából!