Egy nap Tihanyban

Egy nap Tihanyban: Tihany látnivalók

Egy nap Tihanyban: Tihany látnivalók


Ha a Hotel Lidóból kinézel az ablakon, egy csodás panorámával találkozol: Tihany félszigete kitűnik a balatoni tájéból. De miért is ne lépnél túl a látványon, és fedeznéd fel személyesen ezt a csodálatos helyet? Egy nap Tihanyban egy kihagyhatatlan kirándulás, ha a Balatonon nyaralsz.

Utazás Siófokról Tihanyba: Négy mód, ahogyan megközelítheted

 1. Komp: A leggyorsabb módja, hogy átkelj a tó túloldalára. A komp Siófoktól Szántódra visz, ahonnan már csak egy rövid autóútra vagy Tihanytól. Plusz, az utazás során élvezheted a Balaton nyugalmát és a hullámzó víz zsongását.
 2. Hajó: Kell ennél romantikusabb? Egy hajókirándulás a Balatonon nemcsak a célpontodhoz visz el, de közben még a tó csodálatos panorámáját is élvezheted.
 3. Autó: Siófok és Tihany között körülbelül 50 kilométer választ el minket az utazással, de a látvány mindenképpen megéri.
 4. Bicikli: Ha igazán aktív módon szeretnél közlekedni, és közben élveznéd a Balaton part menti táj szépségeit, akkor a bicikli a legjobb választás. Több kerékpárút is összeköti Siófokot Tihannyal, így biztonságosan tekerhetsz át a félszigetre.
Egy nap Tihanyban: Tihany látnivalók
Egy nap Tihanyban: Tihany látnivalók

Egy nap Tihanyban – Tihany látnivalók: Merülj el a történelemben és a természetben

 1. Tihanyi Apátság: Tihany központjában magasodik a Bencés Apátság, mely az egyik legősibb és legimpozánsabb műemlékünk. Ne hagyd ki a kilátót, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Balatonra!
 2. Belső-tó és Külső-tó: Tihany két kis tava között sétálva megcsodálhatod a helyi növény- és állatvilágot. Tökéletes hely egy csendes piknikhez vagy egy hosszabb túrához.
 3. Lavender Ház Látogatóközpont: Megismerkedhetsz a levendula termesztésének hagyományával és a félsziget történetével. Ne felejtsd el beszerezni a ház saját termékeiből készült levendula-souvenirjait!
 4. Tihanyi Visszhang: Az egyik legismertebb természeti jelenség, melynek köszönhetően Tihany számos versben és dalban is megörökítésre került. Nézz le a falu felett állva, kiáltj meg egy mondatot, és hallgasd a visszhangot!
 5. Őrtorony-kilátó: A kilátóból a Balaton, a félsziget és a környező táj látványa egyszerre tárul elénk. Az élmény felejthetetlen, különösen naplementekor.
 6. Barátlakások: Tihany központjában található, a középkori barlanglakások, ahol a szerzetesek életébe kaphatunk bepillantást.
 7. Ciprián-forrás: Egy gyógyforrás, melynek vizét már évszázadok óta isszák a helyiek.
 8. Magyar Királyok Panoptikuma: A magyar történelem egy részébe merülhetsz itt el, ahol viaszfigurák segítségével ismerkedhetsz meg híres uralkodóinkkal.
 9. Pisky sétány: Tihany talán legromantikusabb sétánya, csodás panorámával.
 10. IV. Károly Kálvária: Az utolsó magyar király emlékére állított emlékmű.
 11. Apáti templomrom: Egy ókori templom maradványai, melyek mesélnek Tihany hosszú történelméről.
 12. Ürge látogatót: Ezen az interaktív tanösvényen a gyerekek és felnőttek is megismerhetik a Balaton-felvidék különleges állatvilágát.

További információ Tihanyról

Egy nap Tihanyban: Tihany látnivalók
Egy nap Tihanyban: Tihany látnivalók

Szállj meg a legjobb helyen: Hotel Lidó Siófok

Miután Tihany minden szegletét bejártad, térj vissza a Hotel Lidóba, és hagyd, hogy kényeztessenek. Szobáinkból lélegzetelállító kilátás nyílik Tihanyra, így az emlékek mellett a látványt is magaddal viheted. Legyen szó egy hosszú hétvégéről vagy egy rövid kiruccanásról, a Hotel Lidó a tökéletes kiindulópont, hogy felfedezd a Balaton csodáit.

A Képek forrása: Pixabay