XI. Kálmán Imre Emléknapok időpontja: 2018. október 24. szerda 17.00- 2018. október 28. vasárnap 16.00 
Kálmán Imre Kulturális Központ, több helyszínen

11 évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal egy háromnapos fesztivál megrendezésére vállalkozott a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ. Viszont az elmúlt években majdnem egy hetes rendezvénnyé nőtte ki magát. A siófoki születésű, világhírű zeneszerző Siófokról indult a világsiker felé. Idén is ezzel a programsorozattal tiszteletgónk munkássága előtt idén is újdonságokkal és minőségi programokkal.

Az XI. Kálmán Imre Emléknapok részletes programja

2018. október 24. szerda 17.00 kiállításmegnyitó
KIKK, emeleti galéria
“Jajj cica…” operett kiállítás megnyitó
A kiállítás megtekinthető november 15-ig.

2018. október 25. csütörtök 18.00
KIKK, színházterem
Dunakeszi Szimfonikus Zenekar
Cirkuszhercegnő
Nagyoperett

Egy drága szempár, Trombita zeng és recseg a dob, Kálmán legszebb melódiái többek között a Cirkuszhercegnőből, az egyik legnépszerűbb operettjéből! Titkok, álarc mögé bújt szerelmes, az arisztokrácia diszkrét bája, a cirkuszporond csillogása mögötti világ…


2018. október 26. péntek 18.00
KIKK, színházterem
Vásáry André – Operett és musical est

Itthon a televízió Sztárban sztár című műsorában Honthy Hannát utánozva szeretett bele az operett műfajába annyira, hogy új műsort állított össze a legszebb, legismertebb magyar operett slágerekből. Nem mindennapi zenei csemegének ígérkeznek André előadásában a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Mágnás Miska népszerű dallamai mellett Zerkowitz Béla és Lajtai Lajos dalai is: Hétre ma várom a Nemzetinél, Jöjjön ki Óbudára egy jó túrós csuszára, Éjjel az omnibusz tetején, stb., illetve  korabeli musical  és filmslágerek is elhangzanak majd. A dallamos, pergő ritmusokra a háttérben táncosok ropják a csárdást az élő zenekar kíséretével, a kivetítő képei pedig régi filmek mozijába repítenek egy kis nosztalgiázásra.

Vásáry André műsorával méltóképpen tiszteleg Kálmán Imre zenéje előtt a világhírű szerző szülővárosában, Siófokon a Kálmán Imre Emléknapok meghívott vendégeként.

2018. október 27. szombat 18.00

KIKK, színházterem
Orfeum Vándorszínpad
Operettgála

Igényes operett show műsor, látványos jelmezek, forró hangulat, zenekar, mindez lendületes tánckarral fűszerezve!
Akik szeretik az operett világát, számukra felejthetetlen élmény lesz az előadás. Akik csak most ismerkednek a műfajjal, az örökzöld slágereknek, a színpadi látványnak, a sok-sok humoros jelenetnek köszönhetően örök élmény lesz az első találkozás.

2018. október 28. vasárnap 9.00-12.00

KIKK, előcsarnok
Mesés Operett kézműves foglalkozás.
A foglalkozás ingyenesen látogatható.


2018. október 28. vasárnap 10.00
KIKK, színházterem
Gyermek operett
Operettcia

Történetünk Operettcián túl játszódik, ahol a nagymama az unokáit egy zenés csodautazásba repíti el. Nagymamájuk elmeséli régmúlt, igaz és szívmelengető történeteit. Rengeteg titokra derül fény, amit a gyerekek sosem halottak még szerető nagyijukról.

2018. október 28. vasárnap 16.00

KIKK, Teátrum kávéház
Ma éjjel táncolnék – zenés beszélgetés Lehoczky Zsuzsával és Peller Károllyal

 

További információ az Emléknapok eseményeiről

A szervező honlapján további információkat találnak!

Szállodánról részletesen itt találnak információt