Kedves Vendégeink!

Szállodánk a mindenkor érvényes Kormányrendeletek szerint fogadja vendégeit.

Jelenleg a 2021.04.30-tól érvényes 194/2021 Korm. rendelet értelmében a következő szabályoknak megfelelően:

Vendégek fogadása

Üzleti-, gazdasági- és oktatási céllal érkező vendégek védettségi igazolvány nélkül is fogadhatóak. Ez esetben érkezéskor a recepción található, törvényben előírt üzleti nyilatkozatot kell kitölteniük és aláírniuk. A védettségi igazolvánnyal rendelkező üzleti-, gazdasági- és oktatási céllal érkező vendégeknek nem kell kitölteni az üzleti célú törvényi nyilatkozatot

Szabadidős céllal érkező vendégeknek csak a védettségi igazolvány felmutatásával nyújtható szállodai-, éttermi- és wellness szolgáltatás. A védettségi igazolvány mellé az azonosítás érdekében fényképes igazolvány felmutatása szükséges, mely előírás szerint lehet személy igazolvány, útlevél, jogosítvány.

18 év alatti vendégek csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt személyek kíséretében tartózkodhatnak a szálloda területén és vehetnek igénybe szolgáltatást. Amennyiben a 18 év alatti életkor egyértelmű, azt nem szükséges ellenőrizni, amennyiben nem, akkor fényképes igazolvánnyal szükséges igazolni, mely előírás szerint lehet személy igazolvány, útlevél, jogosítvány, diákigazolvány.

18 év alatti vendég üzleti célú külföldi vendéggel jöhet, amennyiben a vendég az üzleti nyilatkozaton lenyilatkozza, hogy ő a gyermek törvényes képviselője és nem tudja másképp megoldani a gyermek felügyeletét

Külföldi védettségi igazolvány azokból az országokból érkező vendég esetében elfogadható, mely országok a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló KKM rendeletben szerepelnek, ez megtalálható a kormány.hu, vagy njt.hu oldalon.


Vendégek szállodán belüli tartózkodása

 1. A szálloda hallban korlátozás nélkül, védettségi igazolvány felmutatása nélkül tartózkodhat vendég
 2. A  bár teraszon  korlátozás nélkül, azaz védettségi igazolvány felmutatása nélkül tartózkodhat vendég
 3. Az étterem területén:

– az üzleti vendég védettségi igazolvány nélkül is tartózkodhat, de evésen és iváson kivűl csak maszkban

 • a szabadidős vendég csak védettségi igazolvánnyal tartózkodhat
  • 18 év alatti személy csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt személyek kíséretében tartózkodhatnak és vehetnek igénybe bármilyen szolgáltatást.
 • bármely nem szállodai vendég is csak védettségi igazolvány felmutatásával tartózkodhat

Védettségi igazolvány

A rendelet értelmében a magyar és azon külföldi védettségi igazolások fogadhatóak el, mely országok a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló KKM rendeletben    szerepelnek, ez megtalálható a kormány.hu, vagy njt.hu oldalon. A védettségi igazolvány csak arcképes igazolvánnyal együtt érvényes, mely lehet személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél. 2 féle magyar  védettségi igazolvány létezik: az egyik tartalmaz lejárati határidőt, a másik nem.  Amennyiben szerepel a védettségi igazolványon lejárati határidő, az is ellenőrzésre kerül.  A védettségi igazolvány mobil applikációval is igazolható fényképes igazolvány kíséretében.  

 • Maszk használat – Vendégek
 1. Védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeknek nem kötelező a maszk használat

a szálloda egész területén (étterem, drinkbár, wellness) de amennyiben a vendég szeretné,

használhatja

 1. Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező üzleti vendégnek kötelező a  maszkhasználat a szálloda területén
 2. A Drinkbár terasz területén nem kötelező a maszk használat
 • Maszk használat – Dolgozók

Szállodánk valamennyi dolgozója maszkot visel a vendégek kiszolgálása közben

A járvány mielőbbi leküzdése és a biztonságos pihenés érdekében köszönjük minden kedves Vendégünk együttműködését!