A pünkösdi szezonnyitóval hivatalosan átvette Siófok a nyár Fővárosa kulcsot Budapesttől! Így megkezdődőtt a Siófok nyár 2017-es szezon!

Tour de Hongrie, Strandröplabda torna és Strandlabdarúgó bajnokság helyszíne is lesz Siófok

Nyáron a város több kiemelt turisztikai és sporteseményeknek ad helyszínt.  A Tour de Hongrie kerékpáros nemzetközi verseny útvonal idén is átszeli Siófokot,  idén több mint 30 országból érkező kerékpárversenyzővel. A 132 fős mezőny június 29-én 18 óra körül érkezik majd a siófoki Petőfi sétányra. A verseny siófoki szakaszának befutója pont a szállodánk előtt lesz.

Továbbá Siófokon első alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi szatellit és ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda-torna. A Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda szakága a siófoki MLSZ Beach Arénában rendezi meg július 13. és 16. között a nemzetközi felnőtt pénzdíjas, és ezzel párhuzamosan futó ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda-tornát.

Nem utolsó sorban a 2017-es Európai strandlabdarúgó tornát (Euro Beach Soccer League) idén már ötödik alkalommal rendezik meg Siófokon, az MLSZ arénában. A Magyar Bajnoki sorozat mellett augusztus második hétvégéjén az Európai Strandlabdarúgó Liga egyik fordulójának helyszíne lesz Siófok.

Szabadstrandok, óriáskerék és szabadtéri színpad  

Siófok szabad strandi szakaszai továbbra is ingyenesek, a fizetős strandok pedig idén már Szép kártya elfogadó helyek, ahol megvalósult az online jegyértékesítés is. Az idei évben a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad programját is a városi tulajdonú Balaton-parti Kft szervezi. A színpadon június 24-től 29 esemény, köztük 9 gyermekrendezvény várja a közönséget. Az esti rendezvények közt musicalek, koncertek, játékszín előadások szerepelnek, például a Madách Színház, az Experidance előadásai, Miklósa Erika és Demjén Ferenc nagykoncert.

Részletes Kálmán Imre Szabadtéri Színpad programok itt érhetőek el

ÉS ÚJRA ÓRIÁSKERÉK! DE MEKKORA! A nyár turisztikai attrakciójaként június 29-től a tavalyinál is magasabb, 40 méteres óriáskerék érkezik Siófokra.

És végül, ha Siófok nyár, akkor Plázs és Korzó

A Siófoki Plázs (a volt Coca Cola Beach) területén megújul a Sky Bár VIP része, a medence új burkolatot kap, teljes körű felújítás valósul meg a sportrészen, és idén nyáron már két napozóstég várja a vendégeket. Siófok legnagyobb homokos strandjának nyitóbuliján, június 17-én a HalottPénz koncertezik. A nappali programok közt a nyáron lesz Fittbalance, Scitec Muscle Beach, Strandparty, Riska családi hétvége az esti koncertek retro bulik, népszerű együttesek: Halott Pénz, Wellhello, Majka és Curtis stb. A Plázs utolsó, augusztus 26-i nyárzáró TNT koncertje ismét a jótékonyság nevében zajlik majd.

Részletes Plázs programok itt érhetőek el

Foglaljon szobát szállodánkban és élvezze a siófoki nyarat! Ne feledje Siófok nyár, Balaton, 2017