2018. június 9-10-én a Nemzeti Regatta  újra várja a települési csapatokat és a kilátogató érdeklődőket az idén várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra.  Fergeteges koncertekkel és színes programokkal indul a június az idén 50 éves házigazda Siófok kikötőjében!  A kétnapos fesztiválon ismét Ördög Nóra lesz az egyik házigazdája, fellép Király Viktor, a TNT, a 15 éves Kowalsky meg a Vega és a Patikadomb!

Már a nevezési határidő előtt elfogytak a települési helyek a két napos fesztiválra, így idén 52 szerencsés település mutatkozhat be Siófokon június 9-10-én a Balatonra irányuló reflektorfényben saját értékeivel, látnivalóival, ízvilágával. Biztos résztvevők:  Budapest, Győr, Debrecen, Veszprém, Zalaegerszeg, Miskolc, Szolnok de Balaton parti települések mellett az ország különböző részeiről is érkeznek további résztvevők, mint Makó, Nagykőrös, Hajdúnánás, Gyöngyös…

A Nemzeti Regatta szervezői minden korosztálynak kínálnak programot a parton és vízen egyaránt. Sokak kedvencei lépnek fel a színpadon a 2 nap alatt. Ingyenes koncertet ad a Király Viktor, a TNT,  a 15 éves Kowalsky meg a Vega, valamint a Patikadomb zenekar!

Az egészséges életmód jegyében szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon lehet részt venni. Természetesen a gyerekeket is rengeteg felfedeznivaló játék, kézműves foglalkozás és program várja a helyszínen.

Az esemény idején kedvezményes szállást tudnak nálunk foglalni az alábbi lehetőségen

A partról jól követhető lesz a vitorlásversenyen,  de a Sió csatorna is helyszíne lesz egy izgalmas sárkányhajó versenynek. A csapatokkal és az általuk képviselt magyarországi településkel a Települési Ízek Utcájában lehet még ismerkedni, ahol a sátorstandokon mindenki bemutatja saját látnivalóit és elkészíti a település jellegzetes ételkülönlegességét is a szakértő zsűri és az ínyenc, kóstolni vágyó fesztivál látogatóknak.

A különböző versenyszámokat külön-külön is szakértő zsűri bírálja el, sok értékes, látványos és a település hírnevét öregbítő díj talál gazdára a kétnapos fesztivál keretében, így a benevezett települések biztosan nem térnek haza üres kézzel, csakis tele balatoni élményekkel!

Érdemes tehát a siófoki szezonindító eseményre kilátogatni június 9-10-én az érdeklődőknek, hiszen a gazdag, ingyenes programkínálat igazi családi kikapcsolódást ígér minden korosztálynak már a nyár elejére!

További információ a Nemzeti Regatta programjairól

Minden információ és aktuális anyag elérhető a www.nemzetiregatta.hu oldalon.