Szombat, piac jóidő

A fonyódi piacon jártunk. Egy áprilisi szombaton, nem nyáron, így is hömpölygött a tömeg. Igazi piaci hangulat.
Van itt minden, ami fontos! Sült kolbász, olcsó és isteni lángos, ínycsiklandó kürtös kalács, igazi falusi nyújtott rétes, na meg persze portéka, portéka és még több portéka.

Én most jártam itt először. Teljesen meglepődtem, persze pozitívan csalódtam. Korábban, ha a vendégek pulóver piacot kerestek, mindig a fonyódi piacot ajánlottuk. Hogy miért is lepődtem meg. A vendégek eddig csak arról meséltek, hogy nincsen ott más csak élelmiszer. Pedig ez nem így van!

Fonyódi piac címer

Mi természetesen jó magyar szokás szerint a büfében kezdtünk. Reggel kilenckor. Lángos, kolbász, gyerekeknek palacsinta. Hála Istennek jó időt is fogtunk ki, pedig az április 2021-ben eléggé szeszélyes volt, így nem volt gond hogy a piacon lévő padokon fogyasszuk el a nem éppen könnyű reggelit.

Maga a piac igényesen lett kialakítva. Van épített fedett csarnok, hagyományos piaci asztalok és lengyel piac jellegű kirakodóvásár. Én magam egy régi kopott mérleget szerettem volna beszerezni. Elég hamar rá is leltem és ami a legjobb, hogy lehetett alkudni. Imádtam =).

Annyi minden kapható, hogy nem is lehet üres kézzel távozni. Ruha, cipő, képek, régiségek, virágvásár, kutya és sok-sok kézműves termék. Mi házi eper szörpöt és pirított mogyorót szereztünk még be, de ennél finomabb rágcsálnivalót nemigen ettem még!

Időközben beborult, fázni is kezdünk, vettünk is mindent, amit szerettünk volt. Jól is laktunk. Indulhattunk is haza.

Fontos tudnivalók a fonyódi piacról

A piac maga Fonyód szívében elhelyezkedő közel háromhektáros terület, mint idegenforgalmi látványosság is. Régóta vonzza a környékre a Balatonhoz érkező turistákat. Több évtizedes múltra tekint vissza. Korábban a lengyel kereskedők megjelenésével (akkoriban, mint „lengyel piac”) tört be köztudatba. Azóta egyfajta színvonalváltás következtében átalakult egy, a hazai kereskedőkből összekovácsolódott vásárrá.

A piac könnyen megközelíthető, mert a 7-es főút mellett, annak közelségében helyezkedik el.
A gépjárművel érkező vásárlók részére parkoló biztosított.

Fonyódi piac nyitvatartás

A piac egész évben működik szerda és szombati napokon. 2021. JÚNIUS 1-TŐL AUGUSZTUS 31-IG SZERDA ÉS SZOMBATI NAPOK MELLETT HÉTFŐN IS LÁTOGATHATÓ A PIAC!

A képek felhasználása engedélyhez kötött. Azok jogtalan felhasználás tilos! Fotók: Scano photography