A Hotel Lidó Siófok és a fenntartható turizmus találkozása – környezetbarát szálláshely a Balatonnál

A Hotel Lidó Siófok és a fenntartható turizmus találkozása – környezetbarát szálláshely a Balatonnál

A Hotel Lidó Siófok és a fenntartható turizmus találkozása

A fenntartható turizmus, a környezetvédelem és a zöld megoldások iránti elkötelezettségünk mindig is a Hotel Lidó Siófok szívügye volt. Büszkék vagyunk arra, hogy számos környezettudatos kezdeményezést valósítottunk meg, és ezeket szeretnénk most bemutatni.

Hogyan próbáljuk meg a fenntartható turizmus ismérveit megvalósítani?

  1. A szelektív hulladékgyűjtés már régóta része mindennapjainknak. A szálloda minden szintjén, sőt, a szálloda strandján is megtalálhatóak a szelektív hulladékgyűjtőink, amelyek segítségével ösztönözzük a vendégeinket a környezettudatos hulladékkezelésre.
  2. Tudatosan kerüljük az egyszer használatos műanyag termékek használatát. A fürdőszobákban feltölthető szappan- és tusfürdőtartók vannak, ezáltal minimalizáljuk a műanyag hulladék mennyiségét.
  3. A szobákban elhelyezett „takarítást nem kérek” táblákkal ösztönözzük a vendégeket, hogy ne cseréljenek minden nap törölközőt, ezzel is hozzájárulva a víz- és energiatakarékossághoz.
  4. Az energiatakarékos csapok és a LED világítás használata a fürdőszobákban és a szálloda egész területén segít a fenntartható energiagazdálkodásban.
  5. A Hotel Lidó Siófok szálloda területén helyi művészek alkotásait találhatják meg a vendégek. Több, mint 50 éves mozaikok, amelyek helyi védettség alatt állnak, díszítik a falakat, így a helyi kultúra és művészetek támogatása is fontos számunkra.
  6. Szállodánkban kiemelt figyelmet fordítunk a helyi vállalkozások szolgáltatásainak promoválására, valamint kizárólag helyi beszállítóktól vásárolunk, ezzel is csökkentve a szállításból adódó széndioxid kibocsátást.
  7. Nagy zöld területtel rendelkező kertünkben nagy árnyékot adó fák biztosítják a kellemes hűst a forró nyári napokon, és egyben otthont adnak a helyi madárvilágnak is.
  8. A Hotel Lidó Siófok tetőszerkezetén elhelyezett napelemek segítik az áramtermelést, így jelentősen hozzájárulva a szálloda energiaigényének önellátásához.
  9. Végül, de nem utolsósorban, a veszélyes hulladékot, például a fáradt olajat, szakszerűen szállítjuk el, és gondoskodunk a megfelelő újrahasznosításról.
  10. A légkondicionálás további díjairól szóló szabályzatunk nem csupán a vendégek számára kínál választási lehetőséget, hanem a környezetünk védelmét is szolgálja. Hiszünk abban, hogy minden apró lépés számít, így a klímahasználat tudatos és mértékletes alkalmazása jelentősen hozzájárul a környezet fenntarthatóságának elősegítéséhez.
fenntartható turizmus a siófoki Hotel Lidóban

A Hotel Lidó Siófok hisz a fenntartható turizmus fontosságában és folyamatosan törekszik arra, hogy vendégeink számára kellemes, ugyanakkor a környezetbarát megoldásokat előtérbe helyező szálláshelyet biztosítson. Minden apró lépés, amit ebben az irányban teszünk, hozzájárul a Földünk megóvásához, és abban bízunk, hogy a vendégeink is értékelni fogják ezeket az erőfeszítéseket.

Foglaljon nálunk, a Hotel Lidó Siófokban, és pihenjen a Balaton partján úgy, hogy közben hozzájárul a környezetvédelemhez. Elkötelezett hívei vagyunk a fenntartható turizmusnak és folyamatosan törekszünk arra, hogy szállodánkban minden részletben megvalósuljon a környezetbarát szemlélet.